Nicole Venhoek, ergotherapeut

Mijn passie is om cliënten met problemen in het dagelijks handelen, weer zo zelfstandig mogelijk te laten participeren in de maatschappij. Ik kijk naar uw mogelijkheden niet naar uw beperkingen. Uw eigen regie staat hierbij hoog in het vaandel. Dit doe ik door een coachende, adviserende en begeleidende rol als ergotherapeut.

 

Door mijn militaire verleden, ben ik erg goed in improviseren met weinig middelen en kan vaak goede en goedkope alternatieven bedenken voor het dagelijks handelen. Door duidelijke communicatie, goede profilering en veel netwerken, kan ik goed samenwerken met andere professionals en mantelzorgers.

 

Ik ben zelfbewust en kan direct en confronterend overkomen. Cliënten vinden dit meestal duidelijk en erg prettig. En zijn door mijn enthousiasme en betrokkenheid tevreden over mijn behandelingen. Ik houd van uitdagingen en sta open voor ontwikkelingen. Zeker binnen de gezondheidzorg is het belangrijk om op de hoogte te blijven van nieuwste ontwikkelingen en behandelingen.

 

Mijn werkervaringen in de afgelopen jaren is zowel verpleeghuizen, revalidatie, ziekenhuis en Eerstelijns ergotherapie (EEE/Enkelvoudige Extramurale Ergotherapie). Ik ben als ergotherapeut afgestudeerd aan de Hogeschool van Amsterdam. Mijn afstudeeropdracht was het verder ontwikkelen van de activiteitenweger. Activiteitenweger is een zelfmanagement instrument om belasting-belastbaarheid in balans te krijgen.

 

Op 6 oktober 2016 werd de nieuwe richtlijn valpreventie ergotherapeuten geïntroduceerd. Ik heb in de ontwikkelgroep meegewerkt. Ik heb diverse cursussen gevolgd o.a. training CVA cliënten, CVA richtlijn, ergotherapie bij ouderen, PRPP (een instrument om iemands informatieverwerking in kaart te brengen) en de activiteitenweger. Ik ben me aan het specialiseren binnen de ergotherapie op het gebied van de hersenen. Hiervoor heb ik o.a. minor braintherapie en cognitieve revalidatie therapeut (CPCRT) gevolgd.

 


Wilt u meer weten of een afspraak maken? Neem dan contact op met Nicole Venhoek via 06 - 14 10 56 36

of ga naar de website.